Duiken & snorkelen 

De Zeeuwse wateren zijn geliefd bij duikers in binnen- en buitenland. In Zeeland vind je talloze duiklocaties waar je de prachtige onderwaterwereld kunt bewonderen. Vooral Nationaal Park de Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn populair vanwege bijzondere flora en fauna, én de duikwrakken.

Duikstek 73 ligt bij het strand van Sint-Annaland, op slechts 5 minuten lopen vanaf het park. Het beste moment om hier te duiken is bij laag water, dan heb je het beste zicht. De kale zandvlakten van de ondiepe geul lopen langzaam over in een prachtig begroeide bodem met een verscheidenheid aan zeedieren. Zo zie je hier bijvoorbeeld krabben en kreeften, garnalen, sponzen en zeedahlia’s is tal van groottes en kleuren.

In het Grevelingenmeer, op 45 minuten rijden van het park, is het zestig meter lange schip Le Serpent afgezonken. Deze ligt nu op ongeveer 23 meter diepte. Of duik naar de bekende ‘Galjoen zonder Poen’ bij Wemeldinge in de Oosterschelde, ook op 45 minuten rijden. Dit wrak ligt 25 meter onder water.

Het Nationaal Park de Oosterschelde staat wellicht het meest bekend om de van kleur veranderende sepia, een inktvis, die hier iedere lente eieren leggen. Talloze duikers trekken naar de Zeelandbrug, de zijde bij Ziekikzee, om de parende sepia’s te bewonderen.

Duiken in Zeeland is echt heel bijzonder, maar houd wel rekening met de stromingen, de wind en de getijden. Er zijn een aantal wateren waar beginners veilig kunnen duiken, maar voor de meeste plekken is meer ervaring vereist.

Contact

Nieuwlandseweg 2
4697 RK – Sint Annaland
info@chaletparckrabbenkreek.com
BTW: NL815199958B02
KvK: 12060244

Voor vragen met betrekking tot aankomsttijd, check-in of fietsverhuur, bel ons receptieteam:
(+31) (0) 6 - 345 620 90

Om een reservering te maken of om uw huidige reservering te wijzigen, bel ons reserveringsteam:
(+31) (0) 6 - 159 385 43

 

Links

Vakantiehuisje huren in Zeeland
Weekendje weg Zeeland
Familievriendelijk vakantiepark Zeeland
Vakantie met kinderen Zeeland
Duikweekend Zeeland
Groepsaccommodatie Zeeland
Chalet huren Zeeland
Stacaravan Zeeland vakantie

Hier vind je ons